Hihetetlen, hogy itt tart a világ, de 2022-ben műsoros kazettát ad ki a GrundRecords.

Még tavaly sem gondoltunk volna, hogy az általunk kiadásra kerülő termékek kategóriájába fel kell vennünk a műsoros kazettákat, de kénytelenek voltunk megtenni. Annyi minden történt az elmúlt években, hogy sokan a múltban keresnek vigaszt és a már régóta futó hanglemezes nosztalgiahullámra a kazettákat is ráhelyezték. Jó, a hanglemezeknek a legnagyobb CD-dömping idején is megvolt a maga fanatikus tábora, ráadásul ne vegyük el a vinyltől a meleg, analóg hangzást sem, tehát a lemezezés minden szempontból indokolt volt. Ez azonban a kazettákra lényegesen kevésbé igaz, annak ellenére, hogy Hellboy is megmondta: "A kazetta volt az igazi, bébi!"

Így történt, hogy a kezdeti merev ellenállásunk szépen csendben átment érdeklődéssé, majd elhatározássá. Már tavaly szerettünk volna kedveskedni a formátum szerelmeseinek, de akkor kvázi technikai okok miatt elvetettük a tervet. Idén viszont minden adott lett hirtelen egy kazetta-megjelenésre. Történt ugyanis, hogy Schuster Lóránt zöld utat adott az Első nagylemez újrakiadásának. Épp a füzetbe kerülő képanyagot rendeztük, amikor felmerült a kazetta lehetősége. És melyik művészünk legalkalmasabb arra, hogy kazettán is kiadjuk a lemezét? Háááát, persze, hogy a P.Mobil, főleg, ha az anyag nem más, mint a legendás Első nagylemez. Neki is láttunk a megvalósításnak; már a tervezőasztalon rajongás tárgyát képezte a dolog. Kazetta! Legendás anyag! Szép borító, és végre a koncerten résztvevő tagokkal készült borítófotó. Igazságot szolgáltattunk ennek az albumnak!

Ekkor ugrott be, hogy mekkora királyság, ha egy album mindhárom formátumban (CD, hanglemez és kazetta) egyszerre kapható. Hanglemezt kiadni ilyen rövid idő alatt nem lehet manapság, úgyhogy az Első nagylemez erre nem volt alkalmas. Maradva a Mobilnál, két album jöhetett szóba: a Babolcsai néni és az És?. Az előbbi még a 90-es években megjelent kazin, úgyhogy az utóbbi megvalósítása tűnt izgalmasabbnak. Eleve nagy kedvencünk ez a sikeralbum, mert a borítója nagyok sokak kedvence lett. A hanglemez-kiadásra a CD-borítót átalakítottuk, az "újság" vezércikkét, a dátumot és még jópár dolgot aktualizáltuk. Ezt a szokásunkat megtartva a kazetta borítókoncepciója is frissítve lett. Szenzációs! És persze nem mi lennénk, ha ezen nem csavartunk volna még egyet. Annyira adott volt, hogy a borító dizájnjához alkalmazkodva két változatban gyártassuk le a kazettákat, hogy le kellett csapnunk ezt a magaslabdát is. Így lett hát piros és piszkosfehér színű És? kazettánk is. A rajongó meg majd jól eldönti, hogy melyik színűt teszi fel a polcára!

A kazetták megjelenési dátuma 2022. június 20, hétfő, aki viszont hamarabb szeretne hozzájutni a kiadványokhoz, június 18-án, szombaton, a Nemzetközi Hanglemezboltok Napján (Record Store Day - RSD) a kijelölt hanglemezboltokban megvásárolhatja! A Hanglemezboltok Napján kapható példányokat exkluzív RSD-matricával is ellátjuk!
Természetesen a kazettákkal egy időben kerül a boltok polcaira a P.Mobiltól Az első nagylemez CD-n is, ami ugyanúgy RSD kiadvány, szóval szombaton irány a lemezboltok!

További részletekért keresd fel a Record Store Day hazai weboldalát, Facebook, vagy Instagram felületét!