Újra megjelenik a P.Mobil Az első nagylemez című albuma CD-n és műsoros kazettán 2022. június 20-án!

Aki viszont hamarabb szeretne hozzájutni a kiadványokhoz, 2022 június 18-án, szombaton, a Nemzetközi Hanglemezboltok Napján (Record Store Day - RSD) a kijelölt hanglemezboltokban megvásárolhatja! A Hanglemezboltok Napján kapható példányokat exkluzív RSD-matricával is ellátjuk!
További részletekért keresd fel a Record Store Day hazai weboldalát, Facebook, vagy Instagram felületét!

Mai fejjel felfoghatatlan, hogy a P. Mobil a hetvenes években nem készíthetett nagylemezt. A sikeres turnék, a hatalmas rajongótábor és a teltházas koncertek ellenére a zenekar klasszikusnak nevezhető felállása a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat akkori vezetésének jóvoltából csak kislemezig juthatott. 
Sokan mondták már a 80-as években is, hogy tartalma alapján az 1978. október 26-án, a Láng Művelődési Központban adott koncert dalainak kellett volna alkotnia a zenekar első nagylemezét. Az előadásról szerencsére jó minőségű hangfelvétel készült és 1999 tavaszán a sors igazságot szolgáltatott a P.Mobilnak: végre napvilágot láthatott „Az első nagylemez”. A legendás album most Rozgonyi Péter hangmérnöknek köszönhetően digitálisan felújított hanggal kerül kiadásra. Ezen felül a CD további érdekessége, hogy a hozzá tartozó 16 oldalas képeskönyv számos, eddig meg nem jelent fotót is tartalmaz.

P.Mobil:
Bencsik Sándor - gitár
Cserháti István - billentyűs hangszerek
Kékesi László - basszusgitár
Mareczky István - dob
Schuster Lóránt - zenekarvezető, szövegíró
Vikidál Gyula - ének

CD és MC dallista:
  1. Intro
 2. Kétforintos dal
 3. Főnix éjszakája
 4. Tűzimádó
 5. Honfoglalás I-V.
 6. Maradsz, aki voltál
 7. Lőj rám!
 8. Forma 1
 9. Pokolba tartó vonat
10. Menj tovább
 11. A király
12. Utolsó cigaretta
13. Lőj rám! (hangbeállás)
14. Forma 1 (hangbeállás)