Omega - Babylon!
Az Omega A föld árnyékos oldalán című nagylemezzel 1986-ban országos turnéra indult. A korong jól fogyott és ez inspirálólag hathatott az együttesre abbéli elképzeléseiket illetően is, hogy újabb nagylemezt készítsenek. Az 1987-es év az Omega 25. jubileumának jegyében telt. Megjelent egy, az első öt nagylemezüket tartalmazó bakelit-díszdoboz, valamint szeptemberben egy – az Omega hagyományaihoz hűen – nagyszabású ünnepi koncertet rendeztek a Kisstadionban. Szerették volna, ha új nagylemezük a koncert napjáig a boltokba kerül, ám sajnos a felvételek nem készültek el időben, a korong csak a karácsonyi lemezpiacra láthatott napvilágot. Az album a Babylon címet kapta, a dalok rögzítésére az együttes saját stúdiójában került sor 1987 áprilisa és szeptembere között. Az együttes történetében újdonságot jelentett, hogy Molnár György mellett Mohai Tamás is közreműködött gitáron, valamint Muck Ferenc szaxofonjátékát is hallhatjuk néhány dalban.

A Babylon album mellett helyet kapó bónusz CD-n az 1987. szeptemberében, a Kisstadionban megrendezett jubileumi koncert anyagának részletei hallhatóak. A több forrásból készült felvételek sajnos csak töredékesen, változó hangminőségben maradtak fent Kóbor János hagyatékában. Az anyag, amelyből Rozgonyi Péter hangmérnök egy közel egy órás összeállítást hozott létre, több részletben, rögzítési és magnószalag hibákkal teli állapotban került a kiadó asztalára. Ebből adódik, hogy a koncerten elhangzó nagy egyvelegből csak a Nem tudom a neved kerülhetett a kiadványra, és ez az oka annak is, hogy a Presser Gáborral és Laux Józseffel közös blokkból csak az Őrültek órája tudott „megmenekülni”. Néhány dalnak hiányzott az eleje vagy épp a vége, de amelyik viszonylag teljesnek volt mondható, beillesztésre került a végleges track-listába. Amennyire a technikai feltételek engedték, megpróbáltuk tartani az eredeti dallista sorrendjét, hogy azok, akik emlékeznek az Omega életművének eme igazán jeles és jelentős koncertjére a legkevésbé legyenek csalódottak! 
A végeredmény sem tartalmát tekintve, sem technikailag nem olyan minőségű, hogy önálló kiadványként megállja a helyét az Omega életművében, ugyanakkor jelentőségét tekintve legalább annyira fontos kordokumentum, mint A Föld árnyékos oldalán album bónuszaként megjelent Live Aid koncert felvétele. Mindehhez szervesen kapcsolódik, hogy Szabó J. Judit fotóművész hagyatékából számottevő, kiváló minőségű, nagyrészt eddig meg nem jelent fotó került elő 1987-ből. A Jubileumi koncerteket is komolyan dokumentálta a színpadépítéstől kezdve egészen a meghajlásig. E két dolog együttállasa adta a díszkiadvány ötletét.