Korda György és Balázs Klári a hazai zenetörténelem ikonikus házaspárja, generációkon átívelő rajongótáborral rendelkeznek, a mai napig korukat meghazudtoló módon aktívak a zenei életben. Korda György 85 évesen is új dalokkal kápráztatja el rajongóit. Születésnapja alkalmából megjelenik legújabb albuma hanglemezen.

Korda György és Balázs Klári nemcsak egymástól elválaszthatatlanok, a páros neve egybeforrt a magyar zenei élettel és szórakoztatóiparral. Egyedülálló stílusukkal, fergeteges hangulatú fellépéseikkel és örökzöld slágereikkel generációk szívét hódították meg – néhány éve még a Z generáció tagjai is megtalálták maguknak a házaspár fantasztikus munkásságát a Reptér című számon keresztül. Korda György nem pusztán énekesként, de zeneszerzőként, dalszerzőként és előadóként is maradandót alkotott. Pályafutása a 60-as évek elején indult, és azóta is töretlenül tart. Első slágerei, mint a Szeretni kell és a Reptér hamar meghozták számára a ismertséget. Az 70-es és 80-as években igazi sztárrá vált, slágerei, mint a Szeress úgy is, ha rossz vagyok a Lady N, a San Francisco vagy a Mamma Maria örökre bevésődtek a zeneszeretők emlékezetébe. Korda György nemcsak a fülbemászó dalairól, de egyéni stílusáról is ismert. Extravagáns öltözködése, energikus színpadi fellépései és sajátos humora igazi sztárrá tették. Az évtizedek során számos díjat és elismerést kapott, többek között Kossuth-díjat, Fonogram-díjat és Artisjus-díjat is.

Korda 85 című album igazi csemege a rajongók számára, ráadásul csak bakeliten jelenik meg a GrundRecords gondozásában. Az "A" oldalon vadonatúj remixeket és friss felvételeket hallhatunk, míg a "B" oldalon a legnagyobb Korda-slágerek sorakoznak fel. A lemez igazi időutazáson viszi végig a hallgatót, felelevenítve a régi slágerek hangulatát, miközben új zenei élményekkel is gazdagítja.

Dallista:
A: Reptér 2.0 ● Találd ki gyorsan a gondolatom ● Ha nem tudom, nem fáj ● Fiatalság, bolondság (feat. PIXA) ● Jolly Joker (Dj Dominique RMX) ● Reptér (Dj Andre RMX) ● Virageso (feat. Dj Junior)
B: Szeretni kell ● Gyöngéden ölelj át ● Lady Carneval ● Lady N ● Mamma Maria ● Maradj meg ● A Nap kapujában ● Szeress úgy is, ha rossz vagyok