A legendás Omega szállította le 2020. legnagyobb példányszámban eladott albumát, a Testamentumot. A zenekar 17. stúdiólemeze, ami egyfajta összegzése az előző évtizedek munkásságának, már átlépte a négyszeres platinalemez státuszt!

A CD megjelenésének első évfordulója alkalmából újabb Testamentum kiadványok látnak napvilágot. Magától értetődő volt az alkotók számára, hogy az albumot hanglemezen is meg kell jelentetni. A terjedelme miatt már eleve dupla albumot igénylő vinyl kiadásra Kóbor János átalakította a dalsorrendet és 3 extra dalt helyezett fel. Új koncepció mentén haladva két részre bontotta az anyagot. Az első rész az Ó-Testamentum címet kapta, és javarészt korábbi szerzemények új változatait tartalmazza, míg a második korong, az Új-Testamentum szinte csak új dalt tartalmaz. Az album teljesen új, hanglemezre optimalizált masztert kapott.

A hanglemeznek két változatban készült. Már az alapverzió is rendkívül impozáns, hiszen egy 8 oldalas füzetet is tartalmaz a két korong mellett, azonban a gyűjtői változat az igazi csemege. Borítója vászon jellegű kartonra van nyomva, 180 grammos fehér alapon, fröcskölt mintázatú hanglemezeket rejt és természetesen a füzetet. Mindent szigorúan 250 példányra korlátozva, sorszámozva.

A vinylkiadásra Kóbor János a 2020-ban megjelent CD-hez képest 3 extra dalt helyezett fel. Ezek kerültek fel erre arra a maxi CD-re, ami a hanglemezekkel egy időben jelenik meg. A háromtételes anyagon két újraértelmezett és egy eddig hivatalosan nem publikált Omega dal kapott helyet, az Égi jel, a legutóbbi album címadó dala, és a Búcsúztató, az 1973-as Omega 5 befejező tétele. Természetesen mindkét dal a Testamentum hangulatvilágához lett igazítva. A maxi záró felvétele, az Elfújta a szél koncertekről ugyan ismerős lehet, de a Testamentum hanglemez-változatán, illetve ezen a maxi CD-n jelenik meg hivatalos formában először. Ez a maxi CD a Testamentum  kiegészítése, ezzel a 3 dallal lesz teljes az utolsó Omega album.

A Testamentum CD, a kiegészítő maxi CD és az LP normál verziója ellátása folyamatos, a gyűjtői kiadás már nem rendelhető.


CD dallista:
 1. A Sötétség kapuja (Nyitány)
 2. A Föld árnyékos oldalán
 3. A lángoló huszadik század
 4. Varázslatos, fehér kő
 5. Mennyben az angyal
 6. Huszadik századi városlakó
 7. Jöjj, Szabadító!
 8. Álom XXI. század
 9. A holló
 10. A démon
 11. Ideje a pontot kitenni
 12. Hangyanép (Szörnyű porszemek)
 13. Gloria et honor Deo
 14. A Látogató
 15. Légy hű magadhoz!
 16. Álomszínház
 17. Halotti beszéd
 18. Utolsó ítélet
Maxi CD dallista:
 1. Égi jel
 2. Búcsúztató
 3. Elfújta a szél
LP dallista:

 A1. A Sötétség kapuja (Nyitány)
A2. A Föld árnyékos oldalán
A3. Varázslatos, fehér kő
A4. A holló
A5. Hangyanép (Szörnyű porszemek)

 B1. Huszadik századi városlakó
B2. Égi jel
B3. Búcsúztató
B4. Elfújta a szél

 C1. Jöjj, Szabadító!
C2. A lángoló huszadik század
C3. Mennyben az angyal
C4. A démon
C5. Ideje a pontot kitenni

 D1. Álom XXI. század
D2. Gloria et honor Deo
D3. A Látogató
D4. Légy hű magadhoz!
D5. Álomszínház
D6. Halotti beszéd
D7. Utolsó ítélet